Hola a tots,
Avui us porto una recepta ideal per aquests dies de festa que venen: Nadal, Cap d'any o Reis,... però que també podeu gaudir el cap de setmana o un vespre d'aquests que fan tant fred.
La sopa de peix és típica de tot el mediterrani i s'acostuma a fer d'una manera semblant a com fem el fumet de peix. S'aprofiten els caps i les espines dels peixos, així que us animo a que quan aneu a la peixateria i compreu un peix demaneu que us guardin el cap, la cua, etc... i ho congeleu. D'aquesta manera sempre tindreu a mà peix per poder fer una bona sopa.
Hi ha moltes versions diferents: amb sofregit, sense sofregit, amb arròs, sense arròs, amb verdures, sense verdures, així que he decidit fer la meva pròpia versió, que és la que us presento i que segur que és tant bona com qualsevol de les altres.
Ingredients (per unes 12 persones)
-Espines, caps o vísceres de peix
-Peix de roca (en el meu cas un serrano)
-Algun peix amb força "carn" per poder-lo esmicolar: en el meu cas salmó
-Un grapat de petxines
-Un grapat de musclos de roca
-12 gambes
-2 tomàquets
-1 ceba petita
-1 gra d'all
-2 tasses d'arròs
Comencem picant l'all, la ceba i la tomata.
Fregim la ceba i l'all en la mateixa olla on farem la sopa. Llavors hi afegim les gambes perquè vagin donant gust. Veureu que he fet sevir gambes vermelles, tenen un tamany petit però molt de gust i aquesta quantitat no us sortirà gens cara.
Hi afegim la tomata i fregim una mica més vigilant que no se'ns enganxi. Finalment hi afegim el peix i la picada. Llavors ho cobrim amb aigua.
Ho deixem bullir mitja hora, que quedi ben concentrat el gust. Llavors colem el peix i reservem l'aigua a l'olla.
Del peix que hem colat en triarem, per una banda tot el que es pugui menjar: musclos, trossets de peix de roca i trossets del peix que haguem posat que tingués força carn, com us deia en el meu cas un tall de salmó, i de l'altra els cap i cossos de gamba i les espines i restes de peix.
En una paella fregim les petxines en una mica d'oli fins que s'obrin.
Ara que ja ho tenim separat agafarem les restes de gambes i espines i les passarem pel colador xinès per treure'n tota l'essència. El suc que surti l'abocarem a l'aigua de la sopa.
Ja per últim bullirem l'arròs en l'aigua uns minuts, que no quedi massa cuit uns 10 minuts. Tastarem i salarem si cal.
Per muntar el plat posarem la sopa amb l'arròs. Col·locarem uns trossets de peix al centre i decorarem amb les petxines.
Veieu que és una recepta un pèl entretinguda però gens difícil. Espero que us faci servei per aquests dies de festes.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!