23 d’octubre del 2014

Salmó a la sal amb pebre i romaní

Hola!
Ja fa temps que estic insctita al portal Trnd España. Es tracta d'una web on les marques donen a provar diferents productes als usuaris escollits. Només cal omplir una sèrie de qüestionaris per tal que et puguin classificar i un cop sorgeix "un repte" en el que encaixes t'hi conviden. Jo ja hi he participat en un parell d'ocasions, tal com us havia explicat en aquesta entrada sobre la llet ATO. Ara estic participant en un projecte per conèixer millor la Sal Costa Alta Cocina, la gruixuda per cuinar.

He preparat un parell de receptes i haig de dir amb tota sinceritat que la sal respon molt bé: té el punt just de salabror i fa una crosta molt ben feta. La primera recepta que he preparat i que avui us explico és salmó a la sal. Fins ara, quan havia cuinat un peix a la sal sempre ho havia fet amb peixos sencers, és a dir, que tinguéssin pell per les dues bandes, amb el salmó era la primera vegada que ho feia amb un llom (amb pell només per una banda) i la veritat és que el resultat m'ha agradat. Aquí el teniu:






















Ingredients
-un llom de salmó (el tamany dependrà de les racions que vulgueu fer)
-Per cada 600gr de peix uns 2kg de sal gruixuda
-pebre negre en gra, sense moldre
-romaní

Som-hi!
Comencem preescalfant el forn a 220ºC.
En un bol gran posar la sal, el pebre negre i el romaní a trossets petits i humitejar amb unes gotes d'aigua.


En una safata de forn posar una capa de sal perquè faci de llit. Posar el salmó a sobre amb la pell cap avall i cubrir amb la resta de sal. Heu de vigilar que quedi tot ben cobert. Esquitxeu unes gotes més d'aigua perquè la crosta quedi ben dura i sigui més fàcil de separar un cop cuit.

(el llit de sal)

(el salmó al damunt amb la pell avall, si voleu sobre el llom també es podrien posar fulles de julivert perquè no s'hi enganxi gens de sal)

(cobrim amb la resta de sal)

Posem al forn a raó de 1kg de peix= 30minuts de forn. Per cada 1/2 quilo més de peix 5-10 minuts de forn de més.

Un cop passat el temps el traiem del forn. La clau perquè no se'ns trenqui la crosta és reseguir el peix primer.
Un cop hem tret tota la sal dels voltants amb una pala aixequem la crosta de sobre el peix, si està ben feta us segurià sencera. Llavors ja podem treure el peix i emplatar-lo.

(veieu que ja no hi ha sal al voltant?)

(la crosta s'aixeca sencera i el peix no es desmunta)

(en aquesta foto podeu veure que la crosta és dura)

Per acompanyar el salmó he fet unes papas arrugás que us ensenyaré la setmana que ve!
I llestos, boníssim!


Què us sembla? Heu provat mai de coure a la sal? Tot i que sembli "aparatós" és molt fàcil i el resultat boníssim, ja que el peix es cou en el seu propi suc. Vinga animeu-vos-hi! I sobretot, expliqueu-m'ho!

Bon profit

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly