Després de les emocions del sorteig del lot de llibres torno amb un post especial.
Fa unes setmanes vaig poder viure l'experiència d'un àpat al Vol Gastrònomic de Girona. Pels que no coneixeu el projecte podeu llegir-ne més aquí.
No vull entrar a discutir si la gestió que va fer l'ajuntament de Girona amb el projecte va ser correcte o no, per mi el que està clar és que el projecte és capdavanter en un nou format per explicar la cuina de les nostres terres. Permet interectuar amb els cuiners, aprendre, amarar-se de tots els coneixements i productes que ens presenten i valorar molt més la gastronomia del lloc on vivim.
Nosaltres vam triar en Toni Vallory, reconegut xef però curiosament sense restaurant, és un "cul de mal seient" podríem dir. Per això el Vol era la oportunitat perfecte per tastar la seva cuina. I vam encertar de ple: gran comunicador, ens va parlar dels productes de temporada i de les tècniques que utilitzava. A més, per casualitats de la vida, aquella nit li feia de pinxe un bon amic, en Josep Campmajó. Qui sap, potser gràcies a ell començarà un cicle de pinxes-no cuiners-però aficionats a la cuina. Si és així ho dic per aquí ben alt: JO VULL VENIR!!!
Us deixo algunes fotos de l'àpat: (seguiu avall que després ve la recepta!)
(el Vol des de dins)
(sardines marinades)
(escopinyes ben fresques, encara en sento l'olor...)
(steak tartar de bou)
(Llobarro amb taronja dins el Róner, un invent d'en Joan Roca: cou a baixa emperatura aliments envasats al buit i summergits dins d'aigua que està a uns 55ªC)
(preparant la crema de pèsols...crus!)
(bacallà amb poma de girona i panxeta, la millor que he menjat mai!)
(i de postres: reinterpretació de la crema catalana)
I ara si, la recepta! Vaig demanar a en Toni Vallory que m'expliqués com fa el carpaccio d'ous de reig per poder-ho compartir amb vosaltres al blog.
L'ou de reig és un bolet exquisit a més de ser dels pocs que es pot consumir cru. No feu invents amb els bolets que ja sabeu que cada any un bon grapat de persones acaben a urgències per culpa de bolets que no coneixen.
Es pot presentar de dues formes: tancat, en forma d'ou, d'aquí el nom, o obert amb la forma típica d'un bolet. Aquests que va preparar en Toni eren oberts però em va confessar que tancats li agraden més.
Ingredients
-ous de reig
-sal
-oli d'oliva verge extra
-pebre negre
-pimentó vermell
Som-hi!
Comencem netejant els ous de reig. No ho feu sota l'aigua! un drap humit us pot servir.
Un cop nets els tallem a làmines, es menja tot, la part blanca també.
Col·loquem les làmines en un plat ben planes sense que es posin unes sobre les altres.
Les amanim amb pebre, pimentó i sal al gust. Les fotos us serveixen per fer-vos una idea de les quantitats:
(pebre)
(pimentó)
(sal gruixuda)
Acabem amb l'oli d'oliva. Si ho deixeu reposar uns minuts queda més amarat dels sabors pel meu gust.
I llestos! fàcil oi? doncs ara només us falta trobar ous de reig! I sinó el mercat sempre és una bona opció.
Bon profit!
Entenc que en vas quedar ben contenta, del Vol, Eva. Ho tindrem present, veient aquests ous de reig que fan salivera!!
ResponEliminaMolt contenta Marina, una experiència diferent i on es pot aprendre molt a banda de menjar de meravella!
Elimina