Torno amb una recepta de les que vaig preparar per posar a prova la Sal Costa Alta Cocina, tal i com us explicava al post del salmó a la sal aquí.
Les papas arrugadas són típiques de Canàries i s'acompanyen d'una salsa que s'anomena mojo i que pot picar (el vermell) o no (el verd). Els canaris autèntics diuen que s'han de menjar amb pell per tant e que fan és netejar-les molt bé amb un raspall.
Sabeu quin és l'origen de que siguin salades per fora? perquè típicament es bullien les patates amb l'aigua del mar! curiós oi? avui en dia la millor manera de fer-ho és amb sal marina però m'agradaria bullir-ne un dia amb aigua de mar per veure què passa...Queda pendent!
Ingredients
-1kg de patates petites
-250gr de sal marina gruixuda
-1/2 llimona
Pel mojo:
-1 gra d'all
-1 culleradeta de comí
-1/2 culleradeta d'orenga
-2 grans de pebre negre
-1 cirereta vermella
-1 cullerada de pimentó dolç
-1/2 vaset de vinagre
-1 vaset d'oli d'oliva
-1 pessic de sal
Som-hi!
Comencem rentant les patates amb la pela i posant-les a bullir en una olla amb aigua i la sal.
Mentre les patates bullen preparem el mojo. En un morter aixafem una mica el gra d'all. Llavors hi afegim totes les espècies i el vinagre. Alerta amb el vinagre que no us paseu, poseu-ne primer la meitat i valoreu. Us ha de quedar una pasta densa. Llavors aneu afegint a poc a poc l'oli en un rajolí constant mentre remeneu per tal que quedi mig lligat.
Al cap de 20 minuts de bullir les patates traiem la llimona i l'aigua deixant-ne només un dit.
Tornem l'olla al foc i l'anem sacsejant fins que s'evapori tota l'aigua i les patates quedin seques amb una fina capa de sal.
(amb el dit d'aigua)
(amb tota l'aigua evaporada)
Serviu la salsa a banda per tal que cadascú se'n posi la quantitat que vulgui.
Espero que gaudiu d'aquesta recepta típica de Canàries però que és ideal per fer d'acompanyament d'un munt de plats.
Fàcil oi? Havíeu provat mai de cuinar-les? Ho fareu?
Ja sabeu que em podeu escriure els vostres comentaris al final d'aquesta entrada.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!