18 d’octubre del 2013

Coca de carbassa

Ha arribat la tardor! si, ja se que fa dies que va començar oficialment, però ara ja es nota en la temperatura, el sol no escalfa tant i els matins i els vespres són freds...així que us porto una recepta de temporada que us anirà molt bé per carregar-vos d'energia.
Ara és temporada de carbasses, són madures i baratetes així que hem d'aprofitar.
La carbassa és rica en betacarotens i glucosa i a més ajuda al cos a eliminar grassa, prevenir l'estrenyiment i té propietats antiinflamatories.
Una curiositat: sabíeu que la carbassa té problemes de polinització? les flors tenen forma de campana i això fa que el vent no s'endugui el polen, per tant, perquè les carbasses es reprodueixin bé necessiten abelles que les polinitzin.
I com ho fa la carbassa per reproduir-se? doncs la primera florada és només de flors mascle, que atrauen les abelles. Llavors floreixen les flors femella i com que la ruta de les abelles ja està establerta no tenen problemes de polinització... que llestes les carbasses!!! hauríem d'observar més la natura.
I feta la meva crida naturalista anem amb la recepta, que ja veureu que us encantarà. És una coca d'un sabor curiós perquè no estem acostumats a menjar coques amb gust de carbassa però també és molt intensa i olorosa, perquè a diferència de la majoria de receptes de coca de carbassa que es es fan amb carbassa crua ratllada, aquesta es fa amb puré de carbassa cuita.

Ingredients
-1kg de carbassa
-2 tasses de sucre moreno
-branques de canyella
-claus d'olor
-500gr de farina llevant*
-2 ous
-125gr de mantega
-5 cullerades de llet

Som-hi!
Preescalfem el forn a 170ºC i preparem el motlle amb paper de forn al cul per tal que no se'ns enganxi.
Comencem bullint la carbassa amb la canyella, els claus d'olor i mitja tassa de sucre.


Un cop estigui cuita la colem i la triturem amb la mantega per fer-ne un puré.



Batem aquesta barreja amb el sucre restant fins aconseguir que quedi una textura de crema i el sucre estigui ben dissolt. A la foto tot just l'acabava d'incoporar, he de veure que el color marró del sucre moreno no es distingeixi.



Afegir-hi els ous d'un en un batent-los molt bé.


Afegir la farina en diverses vegades alternant-la amb les cullerades de llet. Per barrejar-la no la bateu, feu moviment envolvents amb una espàtula fins que s'hagin incorporat bé tots els ingredients.


Posar la barreja al motllo i allisar la superfície amb l'espàtula.


Coure al forn durant una hora o fins que al punxar amb un punxó surti net. Penseu que la carbassa té molta aigua i això fa que costi de coure's per dins. Deixar refredar i gaudir d'una coca sorprenet!


Espero que us agradi i que la proveu de fer.
Bon profit!


*La farina llevant és el que es sol anomenar en castellà harina bizcochona ja que duu incorporat el llevat. La podeu trobar sense problema als supermercats


4 comentaris:

  1. mmm! que bona! I veig que conserva molt bé el color taronja de la carbassa, aquest pastís! Anoto la recepta!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Marina, això és perquè està feta amb carbassa cuita. Moltes gràcies per visitar el blog!

      Elimina
  2. No he provat cap dolç fet amb carabassa, però m'imagino que deuen quedar saborosos i suaus a la vegada, me l'apunto jo també!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hola Eva, ja veuràs que si la tastes la trobaràs boníssima! Gràcies per visitar el blog!

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly