13 de novembre del 2014

Magdalenes de carbassa

Hola a tots,
Avui toca recepta amb carbassa. Quan arriba el temps de les carbasses a casa ens tornem monotemes: crespells de carbassa, crema de carbassa, coca de carbassa,... és la desavantatge de menjar productes de l'hort que, quan arriben, en tenim en gran quantitat, però no em queixaré!! poder menjar productes de l'hort és una de les meravelles de la vida: tomàquets amb gust de tomàquet, pèsols ben tendres, flors de carbassó a punta pala! Som uns privilegiats.

Pel que fa a les receptes amb carbassa sovint tenen l'inconvenient de que primer s'ha de fer coure la carbassa i llavors utilitzar-ne el puré, per això feia temps que anava darrera d'una recepta de magdalenes on poguéssim utilitzar la carbassa crua, i per fi la tinc! 
Així encara és més fàcil, ja veieu que sempre estic pendent de facilitar-vos la vida!




Ingredients
-400gr de carbassa (ja neta de pell i pipes)
-80ml d'oli
-4 ous
-sucre
-80ml de llet
-200gr de sucre morè
-300gr de farina
-1 sobre de llevat (tipus Royal)
-Un pessic de sal
-1 culleradeta de canyella en pols


Som-hi
Comencem preescalfant el forn a 170ºC a dalt i a baix.
Llavors tallem la carbassa a trossos perquè sigui més fàcil de picar. Posem els trossos en una picadora i els piquem finets. Si no teniu picadora podeu utilitzar el turmix.

(a trossos)

(ja picada)

Un cop tenim la carbassa picada la posem en un bol i hi afegim l'oli, el sucre, la llet i barregem. Llavors hi afegim els ous d'un en un i barregem.


Finalment afegim els ingredients secs ja barrejats (farina, canyella, sal i llevat) tamisant-los.

Barregem el mínim possible perquè la massa no ens quedi seca, just perquè tots els ingredients s'integrin.

Un cop tenim la massa omplim els papers de magdalena. Recordeu que si utilitzeu un motllo de magdalenes us serà més fàcil. Si no en teniu ja sabeu què heu de posar a la llista del tió!



Enfornem durant uns 15 minuts. Recordeu que cada forn és un món, sobretot els últims minuts tingueu cura de que no se us cremin.

I llestos! ja veureu que tenen un gust molt natural, més aviat dolcet gràcies a la carbassa però que no embafa gens.

(aquesta tassa és molt especial per mi, és de casa de la meva àvia i hi vaig beure els primers cafès de la meva vida)

Ja em direu com us han quedat.
Bon profit!

1 comentari:

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly