28 de novembre del 2013

Enriquir una sopa d'hivern

Hola a tots,
Ara si que ha arribat l'hivern brrrr...i a casa no hi ha sopar d'hivern sense una sopa. Sovint és plat únic per això escric aquest post, per compartir amb vosaltres alguns trucs molt senzills per enriquir aquestes sopes i que no calgui cuinar res més.

En la meva opinió crec que hi ha tres grans maneres d'enriquir una sopa: amb carn, amb ous o amb algues.

La última opció només és vàlida quan estic sola perquè les algues a casa només són per mi, no saben el que es perden! uns tallets de kombu o wakame donen un gust boníssim a la sopa i la fan molt nutritiva...

L'opció dels ous potser és la més senzilla, es tracta de abocar un ou cru a la sopa quan faltin un parell de minuts per acabar de coure-la. Hi ha dues opcions, remenar perquè es trenqui o abocar-lo sencer. Si voleu que es trenqui i quedin trossets petits, podeu batre l'ou en un bol a banda i l'aboqueu a poc a poc a la sopa mentre no pareu de remenar. D'aquesta manera us quedaran com uns filets d'ou, una cosa així:

                                       (la foto no és meva, és de la web www.bulhufas.com)

I per últim la carn. I ara ho lligo amb la recepta que us porto. A la sopa hi queden molt bé trossets petits de carn, ja sigui esmicolada o en forma de petites mandonguilles. Us deixo un truc per aprofitar carn picada i per tenir sempre aquestes pilotilles a mà.

Ingredients
-Carn picada al vostre grust
-oli d'oliva
-Condiments (opcionals)

Estris
-Paella antiadherent
-Paper absorbent
-Paper film

Som-hi!
Condimentem la carn al nostre gust, hi podem posar sal, pebre, all, julivert, cilantre,...hi ha mil opcions. La carn picada pot ser barrejada, de porc, de vedella, de pollastre, de gall dindi,...

Agafem la carn picada i fem petites boletes d'un parell de centímetres com a molt.
Escalfem una paella amb oli d'oliva i les fregim fins que quedin ben cuites.


Les posem damunt de paper absorbent per treure l'excés d'oli.

(aquesta foto és horrible!! jajaja)

Un cop fredes col·loquem les pilotilles en un tall de paper film i les emboliquem. Un cop embolicades fem girar un extrem del paper film. Llavors fem girar un costat de la pilotilla, llavors l'altre i seguim fins a l'altra banda. Com si féssim caramels.



I us preguntareu perquè? doncs molt fàcil, si les congeleu d'aquesta manera podreu tallar les pilotilles que vulgueu, d'una en una i podreu descongelar només les que us facin falta. Això és molt còmode sobetot per persones que viuen soles o parelles. 
I llestos, quan arribi el vespre i estigueu preparant una bona sopa només caldrà obrir el congelador, agafar les pilotilles que vulgueu i abocar-les a l'olla, i passareu de tenir una sopa bona a una sopa deliciosa!
Espero que us sigui útil aquest truc.
Bon profit!

4 comentaris:

  1. Ostres, les algues no les he provades mai a la sopa! i les opcions dels ous i la carn són les tradicionals, genials per animar una mica més un plat únic, oi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Eva doncs si tastes la sopa amb les algues ja em diràs què et sembla! Gràcies per visitar el blog!!

      Elimina
    2. Jo ho faig de una manera semblant..una vegada he fet el caldo amb la carn que hem sobra o be faig croquetes o be l'esmiculo tota i la poso a una bossa. i quan vull fer sopar bruta que es com en diem a casa quan casi esta feta la pasta de la sopa i tiro la bossa de carn. Queda mooolt bo!!!

      Elimina
    3. Bona idea Mariona_Tgn! prenc nota tot i que quan fem escudella i carn d'olla a casa no en queda mai.. ;-)

      Elimina

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly