27 de maig del 2013

Llagostins amb tempura de sèsam

Hola a tots,
Perdoneu l'absència d'aquests dies però una otitis m'ha deixat fora de joc. Si algú n'ha tingut una em podrà entendre, poques coses fan tant mal a la vida!!!!
I un cop recuperada us porto una recepta d'aquelles de presumir quan tenim convidats però molt i molt fàcil.

Ingredients

-10 llagostins (frescos o congelats)
-farina de tempura
-aigua freda de la nevera
-sèsam torrat

Som-hi!

Comencem netejant els llagostins. Per fer-ho sense que se'ns trenquin: primer traiem el cap amb cura. Estirem les tripes (un fil negre), traiem les potes i per últim anem traient la clova peça per peça de dalt cap a la cua. Podem deixar la última peça i la cua per decorar.

Enfilem els llagostins en un punxó de pintxo amb cura de que no es trenqui.


Llavors preparem la tempura. Per fer-ho barregem la farina amb l'aigua ben freda (que estigui a la nevera) perquè així no faci grumolls. En un platet hi posem el sèsam torrat. Jo el compro en botigues naturals. Destaco que sigui torrat perquè també n'hi ha de cru i no té el matex gust, ull!

Posem un cassó al foc amb molt d'oli o si en teniu podeu fer servir fregidora. Si feu servir el cassó agafeu-lo petit i així no necessitareu tant d'oli.

Un cop l'oli estigui ben calent però vigilant de que no es cremi passem el llagostí enfilat per la tempura i pel sèsam i el posem a l'oli. En un minut estarà cuit, si voleu li podeu donar la volta.




Un cop tots cuits els posem en un got de tub amb arròs per tal que no es tombi amb el pes.



I llestos, a taula i a quedar com reis!
Espero que us agradi aquesta proposta.

Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly