4 de setembre del 2014

Olivada i ben tornada! (rodolí)

Holaaaaa ja torno a ser aquí!
Després d'un estiu ben gaudit torno amb les receptes senzilles que tant us agraden.
L'olivada és una pasta d'olives, generalment feta amb olives negres tot i que en aquest recepta la farem amb verdes. S'ha de diferenciar del tapenade o garum, que a banda d'olives també porta anxoves.
És ideal per untar en pa o torrades o per amanir alguns plats i agrada a grans i petits. El més important és que les olives siguin de qualitat perquè del gust que tinguin en dependrà el resultat.

Ingredients
-100gr d'olives verdes sense pinyol
-1 cullerada sopera del suc de les olives
-un grapat més petit que el de les olives de fruits secs: festucs, cacahuets, avellanes, nous, ...
-1 dent d'all picada (opcional)

Som-hi
Comencem trinxant les olives amb un robot. Hi afegirem la cullerada d'aigua de les olives.


Llavors hi afegim els fruits secs i seguim trixant.


Finalment hi afegim l'all i piquem si és el cas.


I llestos! més fàcil impossible oi?


Penseu que si les olives són farcides d'anxova el gust serà diferent, més semblant al garum.
Ja em direu si us animeu a fer-ne.
Bon profit!

2 comentaris:

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly