2 de juliol del 2014

Canelons per principiants (o mandrosos)

No se ni com demanar perdó...porto una eternitat sense escriure cap post i no tinc excusa així que si us sembla deixem les disculpes a una banda i us compenso amb el que us dec: un bon post, fàcil i de resultat mmmmmmm.....

Fa molt poc que vaig conèixer la pasta per canelons que es cou directament al forn i haig de dir que em va quedar una cara entre fascinada i escèptica. Es tracta d'uns tubs de pasta precuita que només s'han d'omplir i coure a la safata del forn. Aquesta és la capsa:




Veureu que la meva està escrita en àrab perquè me l'han portada de Tunísia, allà és molt comuna i moooolt barata, però he fet recerca i he vist que la marca Barilla la comercialitza a diversos establiments aquí, entre ells al Corte Inglés, i també el LIDL en té una de marca blanca.

Haig de dir que un cop feta la recepta m'ha sorprès gratament. La pasta ha quedat perfecta, ni massa tova ni massa dura i el resultat és més que acceptable. Com que és una pasta molt versàtil la podeu farcir del que vulgueu. Això si, només hi ha un requisit: napar els canelons amb alguna salsa, ja sigui beixamel, salsa de tomata,...o com en el meu cas samfaina, perquè la pasta es cou amb l'escalfor i la humitat de la salsa.
Per tant, ja veieu que les possibilitats són infinites, només heu de trobar la pasta i a jugar!

Ingredients
-Pasta per canelons directa al forn
-samfaina (casolana o comprada)
-4 llaunes de tonyina amb tomata
-un grapat d'olives verdes sense pinyol
-formatge ratllat

Som-hi!

Comencem preparant el farcit. En aquest cas he triat tonyina amb tomata i olives verdes perquè al ser estiu entra millor una barreja més fresca i també perquè lliga amb la samfaina. Piquem les olives i ho barregem tot bé.


Un cop llest el farcit posem mantega a la safata, les terrines o plats de ceràmica on fareu els canelons. (no jutgeu el meus plats, d'això se'n diu reciclar i reutilitzar jajaja).


Farcim els canelons amb una cullereta i els anem posant a la safata. Veieu que són un tub? són més aviat durs així que vigileu de no apretar massa per no trencar-los. Us deixo una imatge d'internet dels canelons sols perquè em vaig oblidar de fer foto al "tub".




Napem (cobrim) els canelons amb la samfaina. Podeu utilitzar una samfaina casolana com en el meu cas, per això es veuen tant bé els trossos de verdures o una de preparada, n'hi ha de naturals que són molt bones.


Posem el formatge ratllat i ho coem al forn durant 40 minuts a 200ºC.


Els primers 30 minuts amb escalfor només a baix i els últims 10 a dalt i a baix perquè quedin rossos. Si els féssim tota l'estona amb esclafor a dalt i a baix el formatge quedaria cremat.

I llestos!


Fan bona pinta no? doncs de gust encara és millor!
I podreu fer el fatxenda davant la mare o la sogra de que feu uns canelons en 45min!
Ja em direu si heu aconseguit trobar la pasta així podrem avisar a la resta de lectors que vulguin fer la recepta, i també si heu provat de cuinar-la.
Bon profit!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!

Printfriendly