Avui com que us porto una recepta moooolt senzilla que ocuparà poquet aprofito per explicar-vos la meva visita al Fòrum Gastrònomic.
Haig de reconèixer que no hi havia estat mai fins enguany i em va agradar molt poder-lo visitar. No només per poder descobrir les novetats en el món de l'alimentació sinó també per coincidir amb alguns amics del món de la restauració i la gastronomia.
El Fòrum consta de dos pavellons firals amb stands i aules per formació.
M'hagués agradat moltíssim poder assistir a algun dels tallers però m'ha estat impossible. Per aquells que us agradi la gastronomia dir-vos que les ponències són obertes a tothom, no cal ser professional, només s'ha de pagar la quota (20€) i podeu tenir l'oportunitat d'escoltar professionals que expliquen tècniques i propostes molt interessants. A més si compreu l'entrada a una ponència us dóna dret a accedir a la fira i als tallers, val molt la pena, així que per l'any vinent ja sabeu!!
Als stands vaig tastar i descobrir aliments de molta qualitat i innovadors. Un dels que més em va cridar l'atenció és un productor de Tavascán (Pallars Sobirà) que té una piscifactoria de truites i produeix caviar de truita i truita fumada. Boníssims!!! a més, si teniu nens podeu anar a la piscifactoria a pescar truites, ells hi posen la canya i el peix (citat literalment del seu fulletó). El millor és que el propietari, en Juli Sillero és una bellíssima persona, amb moltes ganes de treballar i molt emprenedora, jo segur que n'hi encarregaré alguna llauna de caviar o algun paquet de truita fumada. Que aprofito per dir-vos que és molt més bona que el salmó fumat perquè no és tant greixosa i té un sabor més delicat, trobareu més info aquí.
D'altra banda, a l'stand de Sosa vaig tastar un munt de floretes boníssimes. Ja n'havia tastat algunes al restaurant de la Iolanda Bustos La Calèndula de Girona, que us recomano moltíssim. Però algunes de les que em va donar a tastar la Mireia Ruiz eren espectaculars com la Sàlvia dolça o el fonoll marí (és una alga).
També vaig gaudir molt amb els stands de cuines, el meu somni....i en concret aquesta que us ensenyo, una meravella!
I és que el Fòrum té això, que els amateurs podem somniar amb els estris dels professionals.
I ara si, la recepta!
Ja sabeu que la pasta brick m'agrada per la seva versatilitat i perquè si la coem al forn és molt sana (fregida amb oli a mi m'enfita). Us l'he proposat en diverses receptes salades com els bricks d'ou i verdures o el brick de tonyina típicament tunisià, així que ara us porto una proposta dolça.
Bricks de plàtan
Ingredients (10 bricks)
-5 Làmines de pasta brick
-2 plàtans madurs
-3 cullerades de sucre morè
-2 cullerades de canyella en pols
-1 rovell d'ou
-sucre glas
Preescalfem el forn a 180ºC.
Comencem tallant el plàtan en rodanxes d'uns 0,5cm d'amplada.
Llavors barregem el sucre morè amb la canyella.
Estenem les làmines de brick, si són molt grans les podem partir per la meitat perquè us surtin dos bricks per làmina i les pintem amb el rovell.
Arrebossem els talls de plàtan amb la barreja de sucre i canyella i els posem damunt la pasta brick.
Hi posarem uns tres o quatre talls de plàtan per cada pasta brick.
Llavors els tancarem de la manera que ens faci més gràcia. Com un saquet si teniu fil bramant (per cuina), com un paquet quadrat, o com un triangle en el meu cas.
Els pintarem amb la resta de l'ou i els posarem en una safata sobre paper de forn per coure'ls a 180ºC durant uns 4 o 5 minuts, recordeu sempre que cada forn és un món, així que heu de vigilar que no quedin massa torrats.
Llavors els treurem i els espolvorarem amb sucre glas per sobre i llestos.
Us recomano que us els mengeu calents. No es tarda gens a fer-los així que els podeu preparar quan us vinguin de gust per degustar-los al moment.
Espero que proveu de fer-los i us agradin.
Bon profit!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada
Moltes gràcies per comentar, el blog viu dels vostres comentaris!