28 de febrer del 2013

Bricks de plàtan i una visita al Fòrum Gastrònomic

Hola a tots,
Avui com que us porto una recepta moooolt senzilla que ocuparà poquet aprofito per explicar-vos la meva visita al Fòrum Gastrònomic.
Haig de reconèixer que no hi havia estat mai fins enguany i em va agradar molt poder-lo visitar. No només per poder descobrir les novetats en el món de l'alimentació sinó també per coincidir amb alguns amics del món de la restauració i la gastronomia.
El Fòrum consta de dos pavellons firals amb stands i aules per formació. 


M'hagués agradat moltíssim poder assistir a algun dels tallers però m'ha estat impossible. Per aquells que us agradi la gastronomia dir-vos que les ponències són obertes a tothom, no cal ser professional, només s'ha de pagar la quota (20€) i podeu tenir l'oportunitat d'escoltar professionals que expliquen tècniques i propostes molt interessants. A més si compreu l'entrada a una ponència us dóna dret a accedir a la fira i als tallers, val molt la pena, així que per l'any vinent ja sabeu!!
Als stands vaig tastar i descobrir aliments de molta qualitat i innovadors. Un dels que més em va cridar l'atenció és un productor de Tavascán (Pallars Sobirà) que té una piscifactoria de truites i produeix caviar de truita i truita fumada. Boníssims!!! a més, si teniu nens podeu anar a la piscifactoria a pescar truites, ells hi posen la canya i el peix (citat literalment del seu fulletó). El millor és que el propietari, en Juli Sillero és una bellíssima persona, amb moltes ganes de treballar i molt emprenedora, jo segur que n'hi encarregaré alguna llauna de caviar o algun paquet de truita fumada. Que aprofito per dir-vos que és molt més bona que el salmó fumat perquè no és tant greixosa i té un sabor més delicat, trobareu més info aquí.
D'altra banda, a l'stand de Sosa vaig tastar un munt de floretes boníssimes. Ja n'havia tastat algunes al restaurant de la Iolanda Bustos La Calèndula de Girona, que us recomano moltíssim. Però algunes de les que em va donar a tastar la Mireia Ruiz eren espectaculars com la Sàlvia dolça o el fonoll marí (és una alga).


També vaig gaudir molt amb els stands de cuines, el meu somni....i en concret aquesta que us ensenyo, una meravella!

I és que el Fòrum té això, que els amateurs podem somniar amb els estris dels professionals.
I ara si, la recepta!
Ja sabeu que la pasta brick m'agrada per la seva versatilitat i perquè si la coem al forn és molt sana (fregida amb oli a mi m'enfita). Us l'he proposat en diverses receptes salades com els bricks d'ou i verdures o el brick de tonyina típicament tunisià, així que ara us porto una proposta dolça.

Bricks de plàtan

Ingredients (10 bricks)

-5 Làmines de pasta brick
-2 plàtans madurs
-3 cullerades de sucre morè
-2 cullerades de canyella en pols
-1 rovell d'ou
-sucre glas

Preescalfem el forn a 180ºC.
Comencem tallant el plàtan en rodanxes d'uns 0,5cm d'amplada.


Llavors barregem el sucre morè amb la canyella.
Estenem les làmines de brick, si són molt grans les podem partir per la meitat perquè us surtin dos bricks per làmina i les pintem amb el rovell.
Arrebossem els talls de plàtan amb la barreja de sucre i canyella i els posem damunt la pasta brick.

Hi posarem uns tres o quatre talls de plàtan per cada pasta brick.


Llavors els tancarem de la manera que ens faci més gràcia. Com un saquet si teniu fil bramant (per cuina), com un paquet quadrat, o com un triangle en el meu cas.

Els pintarem amb la resta de l'ou i els posarem en una safata sobre paper de forn per coure'ls a 180ºC durant uns 4 o 5 minuts, recordeu sempre que cada forn és un món, així que heu de vigilar que no quedin massa torrats.


Llavors els treurem i els espolvorarem amb sucre glas per sobre i llestos.


Us recomano que us els mengeu calents. No es tarda gens a fer-los així que els podeu preparar quan us vinguin de gust per degustar-los al moment.
Espero que proveu de fer-los i us agradin.
Bon profit!

13 de febrer del 2013

Bombons super fàcils!

Hola a tots,
Avui us porto una recepta que no pots ser més fàcil!!!!
Bombons, que a tothom agraden, però fets de la manera més senzilla que existeix.
Només ens cal un motlle de silicona prou resistent. Ideal si en teniu dels que són especials per bombons però els meus no ho eren, vaig donar una segona vida a les glaçoneres de Lékué, tal i com em va suggerir el propietari de la botiga Cal Rei de Girona i em van sortir uns bastonets de xocolata. Per cert, tenen un outlet amb productes Lékué molt bé de preu.

 Aquest és el motllo glaçonera/bombonera :-)

Ingredients

-xocolata fondant negra
-pols de festuc

Som-hi!

Si si, només dos ingredients, i a sobre el segon és prescindible o canviable per qualsevol cosa que us agradi amb la xocolata. I no us poso mesures perquè dependrà de quants en voleu fer o dels motllos que tingueu.

Comencem desfent la xocolata al bany maria. Jo utilitzo la fondant del Mercadona perquè trobo que qualitat preu és boníssima. Només té una pega: és tant negra que si la voleu acompanyar d'alguna altra cosa ha de tenir sabor suficient perquè la xocolata és molt potent.


 Posem al fons dels motllos l'acompanyament que ens agradi, en el meu cas pols de festuc, així quedarà al damunt al donar-li la volta.


Un cop la xocolata està desfeta la deixem temperar fora del foc.


Un cop tèbia la bolquem als motllos amb cura. Donem uns copets al motllos perquè surtin les bombolles d'aire que hi hagi a dins i els bombons no ens quedin foradats i cap a la nevera.


Els puritans us diran que la nevera no és el millor lloc per guardar bombons però està clar que a casa no tindrem un armari fred de bombons així que els posarem a la nevera només tenint cura de tapar-los bé amb paper film perquè la xocolata agafa la resta d'olors molt fàcilment.

I llestos, un cop freds els podeu utilitzar per acompanyar un cafè o simplement per donar-vos un caprici.


Oi que són fàcils de fer? doncs apa a fer bombons!
Bon profit!