Avui us porto una recepta molt senzilla però que ens ha permès descobrir un ingredient nou: la quinoa.
La quinoa, tot i semblar un cereal, no ho és. No pertany a la família de les gramínies -on es troben situats els cereals-, però degut al seu alt contingut en midó el seu ús és el d'un cereal, pel que se l'anomena pseudocereal. La quinoa en realitat és una nou petita, d'uns 2 mil·límetres, i, per tant, i, en sentit estricte, seria un fruit sec. M'ha fet gràcia saber que la quinoa és família de la bleda i l'espinac!
La Quinoa era el GRAN aliment dels Inques però com sempre van arribar els conqueridors espanyols i la van bandejar, sense comentaris...
Els vegetarians sovint la utilitzen com a substitutiva de la carn perquè aporta molta proteïna, de fet les Nacions Unides la tenen classificada com a superconreu ja que conté tots els aminoàcids essencials (l'arròs i el blat no) i no té gluten, pel que és apta per celíacs i és més fàcil de digerir per la resta.
Així que ja veieu que us porto un ingredient molt important de conèixer i d'utilitzar a la cuina.
La quinoa es cou com l'arròs i per tant pot substituir-lo en qualsevol dels plats on l'utilitzaríeu. Es bull 15 minuts en dues parts d'aigua per una de quinoa i, si es vol, es pot esbandir una mica abans perquè perdi midó.
Ah! i la trobareu a qualsevol botiga de diètetica o en alguns supermercats.
Ingredients (per 2 persones)
-1 tassa de quinoa
-1 carbassó
-1 ceba
-3 grans d'all
-2 pebrots
-200gr de carn picada
-1l de brou de verdures
-sal
Som-hi!
Començarem posant la quinoa en remull perquè perdi midó. Aquest pas és opcional.
Llavors picarem les verdures i l'all. Jo he posat carbassó, pebrot i ceba perquè és el que tenia a casa però hi podeu posar la verdura que us vingui de gust. Us hi pot quedar molt bé també la pastanaga, l'albergínia, la carxofa,...
Posem oli en una cassola i sofregim les verdures i l'all.
Un cop cuits hi afegim la carn picada i la couem.
A banda escalfem el brou de verdures.
Un cop les verdures i la carn estiguin cuites hi afegim el brou fins a cobrir.
Quan arrenqui el bull hi afegim la quinoa i la courem fins que la pela es separi del gra.
Veureu que es deixa anar una mena d'espiral i el cereal es veurà el suc.
I llestos. Si us ve de gust podeu posar una mica de julivert picat per sobre.
Espero que us agradi la quinoa i que la utilitzeu per anar variant en els plats on normalment uilitzeu arròs.
Bon profit!
Hola Eva!
ResponEliminaHe vist que tens moltes receptes al bloc, i m‘agradaria presentar-te la pàgina Lestevesreceptes.cat, on els usuaris poden buscar entre més de 24000 receptes de les millors pàgines catalanes. També hem creat el Top blocs de receptes, on, de franc, pots afegir el teu.
Lestevesreceptes.cat té diverses versions, en suec, francès, anglès, italià o castellà entre d’altres. Vols formar part de la nostra família?
Quedem a la teva disposició!
Andreu
Lestevesreceptes.cat
Moltes gràcies per comptar amb mi!
ResponEliminaja m'hi he apuntat i tinc el gadget posat ;-)